illustratie

Omdat ik illustraties maak van uit mijn vak als grafisch ontwerper, zit ik niet noodzakelijk vast aan een persoonlijk “stijltje”. Natuurlijk heb ik zo mijn voorkeuren als ik vrij werk maak, maar in opdracht zorg ik ervoor dat illustraties naadloos aansluiten aan uw (bestaande) huisstijl zodat alles perfect in balans is.

Onderstaand een paar voorbeelden van illustraties die ik in opdracht gemaakt heb:

 

NOVA (Amsterdam):
Klant sinds 2009

Het ontwerpen van een lesmethode sterrenkunde voor het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Aangeleverde afbeeldingen optimaliseren voor drukwerk en het ontwerp aanvullen met illustraties die de methode aantrekkelijker maken voor de leerling.

Het bijgevoegde beeldmateriaal is respectievelijk een spread uit de lesbrief NOVAlab “onderzoek de zon” gevolgd door een aantal illustraties en kleurplaten die ontworpen zijn.

 

Meer informatie over deze klant vindt u op www.astronomie.nl

 

JAVAH (Breda):
Klant sinds 2006

Het ontwerpen van een handleiding ten behoeven van het reinigen van sportlocatie (kantine, kleedruimtes, douchegelegenheid en kantoren). Aangeleverde afbeeldingen omzetten naar twee kleuren, icoontjes ontwerpen voor de diverse schoonmaakprojecten en ontwerp full color advertentie.

Onderstaand ziet u de handleiding, de advertentie en een paar icoontjes die voor Javah ontworpen zijn.

 

RAVISIE (Zeist):
Klant sinds 2009

 

Een ontwerp maken voor de twee werkboeken die gebruikt worden tijdens de opleidingen NLP practitioner en NLP master practitioner. NLP technieken verduidelijken met behulp van cartoons.

Hiernaast heb ik voor Ravisie een samenvatting vorm gegeven van de NLP practitioneropleiding in de vorm van een placemat met daarop per cursusdag een cartoon van alle ingeoefende NLP technieken

Ook heb ik voor de website voor elke activiteit die RaVisie organiseert een illustratie gemaakt.

 

Meer informatie over deze klant vindt u op www.ravisie.nl

 

EVZ organisatie-advies (Tilburg):

Klant sinds 2007

 

Voor EVZ heb ik ten behoeve van hun 20 jarige bestaan in 2007 een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Een onderdeel hiervan is het HR-informatieblad dat twee keer per jaar door hen wordt verspreid onder hun klanten. Hierin staan o.a. wervende teksten ten behoeve van aquisitie, recent afgeronde projecten en artikelen die interessant zijn voor hun cliëntele. Deze voorzie ik van bij de tekst passende cartoons. Met een wisseling van de directie heeft er binnen de huisstijl een verschuiving plaatsgevonden van volledig grafische afbeeldingen naar illustries die worden toegevoegd aan een foto. Eind 2012, ten behoeve van het 25-jarige bestaan van EVZ heb ik een boekje vormgegeven en de daarin geplaatste annekdotes voorzien van illustraties. Hierin zijn de eerste afbeeldingen bastaande uit een foto aangevuld met een illustratie in gepubliceerd.

Hieronder ziet u beeldmateriaal van het HR-informatieblad, een paar cartoons “oude” stijl, het annekdote-boekje, een paar cartoons “nieuwe” stijl en een aantal stroomdiagrammen die EVZ gebruikt bij hun klanten om hun verhaal te verduidelijken.

 

Meer informatie over deze klant vindt u op www.evz.nl